wykruszają się wykruszają.....
panele drzwiowe pod wooferki i jakaś tkanina + żywica??
Zwiń
X
-
panele drzwiowe pod wooferki i jakaś tkanina + żywica??
Witam.
Chcę wykonać panele drzwiowe pod 2 wooferki 16.5cm. Głośniczki mają być skierowane ku górze co za tym idzie wolną przestrzeń trzeba by czymś wypełnić. Do takiej ilości poszło by z 500 ml szpachli. Widziałem że takie wykonanie paneli obkłada się jakąś ciemną tkaniną i później smaruje żywicą epoksydową. Tkanina zastępuje watę szklaną. Po wyschnięciu tworzy się taka twarda warstwa jak po wacie którą od razu można szpachlować i wygładzać. Więc moje pytanie: CO TO ZA MATERIAŁ co stosuję się zamiast waty szklanej i gdzie można to dostać???
[ Dodano: Pią 03 Sie, 07 22:23 ]
jeżeli by ktoś nie wiedział osso chodzi posłużę się linkiem z innego topicu.
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
-
-
jak dla mnie możesz siostrze rajtki zakosić i użyć. :diabelski_usmiech
ja z powodu braku dostępu do bielizny siostry używam pieluch tetrowych syna,
materiał musi być po pierwsze primo chłonny, po drugie primo nieco rozciągliwy.
mocowania głośnika dokonujesz poprzez przykręcenie go do MDF ew sklejki. jak chcesz wypukłość robisz dystans równiez z MDF lub sklejki.
Materiał + żywica służy do wyprofilowania końcowego kształtu i nie ma aż takiego znaczenia.
zobacz że w wątkach dotyczących słupków pod tweetery używa się pończochy, która posmarowana żywicą robi się twarda i można szpachlować dowoli.
Komentarz
-
-
Adamu, myślałem nad różnymi materiałami ale pończochy?? nie przyszło mi to do głowy... Czy grubość materiału będzie miała wpływ na twardość i wytrzymałość całej konstrukcji bo takie pończoszki wchłoną zdecydowanie mniej żywicy niż gruby materiał.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adamuzobacz ze koszulki są chłonne i rozciągliwe.
Zamieszczone przez Adamujak pannę do lasu wywieziesz do ci obcasami dziury nie zrobi w tapiecerce :diabelski_usmiech
[ Dodano: Nie 05 Sie, 07 17:59 ]
aha.. Adamu, jak jesteś szpec to doradź jakiej żywicy mam użyć żeby czegoś nie spieprzyć bo będę miał po raz pierwszy z nią doczynienia...:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
-
proszę barzo
[ Dodano: Nie 05 Sie, 07 19:38 ]
no i koniecznie rob to na dworze lub w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. inaczej nie bedziesz miał głowy na fanaberie na kocyku bo cie będzie za bardzo bolała :szeroki_usmiech
[ Dodano: Nie 05 Sie, 07 19:38 ]
aha, i uwaga, schniecie trwa z 20 godzin.
Komentarz
-
Komentarz